Wonen in Scholtenhof

Monique Hoppen, leidinggevende woonleefgebied:
Soms gaat zelfstandig wonen thuis of in een aanleunwoning niet meer. U bent dan vaak afhankelijk van volledige zorg en behandeling. Als u een indicatie heeft voor verblijf en behandeling, bieden wij u in Scholtenhof een goed alternatief. Wij geven u volledige verzorging in een hartelijke sfeer met vriendelijke mensen om u heen.
Scholtenhof staat op een mooie plek in Oldenzaal. Grenzend aan de stadsrand met al zijn groen en Park Kalheupink, en toch niet ver van het centrum.


Er zijn in het huis regelmatig activiteiten waar u aan kunt deelnemen. In de huiselijk ingerichte Engelse kamer leest u een krantje of maakt u een praatje met andere bewoners.
U woont in Scholtenhof altijd in uw eigen appartement. Met een eigen keukenblok, badkamer met douche, wastafel en toilet. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Naast eenpersoonsappartementen zijn er tweepersoonsappartementen voor echtparen.

U kunt in Scholtenhof individueel wonen. Dit is voor cliënten met lichamelijke klachten en beperkingen. Maar u kunt ook wonen op de meerzorgafdeling. Dit is voor psychogeriatrische cliënten. Naast het individuele appartement hebben we hier tevens de beschikking over een gezamenlijke huiskamer.

U vindt in Scholtenhof een grote en gezellige recreatiezaal, een winkeltje, een kapsalon, pedicure, een internetcafé, bibliotheek en een biljartruimte. In de gezellige zitjes die u in het huis terugvindt kunt u een praatje maken of koffie drinken.

Daarnaast kunt u in Scholtenhof gezamenlijk met andere bewoners de maaltijd gebruiken. Er worden veel welzijnsactiviteiten aangeboden, zoals muziek- en toneelavonden, handwerken, gespreksgroepen, kerkdiensten en gymnastiek.

Er is 24 uur per dag aandacht en toezicht door een klein team van deskundigen en hartelijke medewerkers. We bieden in Scholtenhof het volledige pakket verpleeghuiszorg en kunnen u alle dagelijkse zorg, begeleiding en dagstructuur bieden. U kunt gebruik maken van de diensten van het vaste behandelteam (fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en dergelijke). Als de zorg intensiever wordt, komt de specialist ouderengeneeskunde in beeld. Deze verpleeghuisarts vervangt in dat geval de huisarts.

Met ons team van medewerkers en vrijwilligers proberen wij u samen met uw naasten waar mogelijk te ondersteunen en de huiselijkheid die wij zo belangrijk vinden, vast te houden.

Wilt u zien hoe Scholtenhof eruit ziet? Hieronder vindt u een beeldimpressie.