Wonen in Mariahof

Jolanda Olde Rikkert, leidinggevende woonleefgebied: 
Soms gaat zelfstandig wonen thuis of in een aanleunwoning niet meer. U bent dan vaak afhankelijk van volledige zorg en behandeling. Als u een indicatie heeft voor verblijf en behandeling, bieden wij u in Mariahof een goed alternatief. Wij geven u volledige verzorging in een hartelijke sfeer met vriendelijke mensen om u heen.
Mariahof staat nabij het levendige centrum van Oldenzaal, de bushalte en het treinstation. U vindt er een mooie, rustige binnentuin met een wandelpad. Het huis ademt een gemoedelijke sfeer en Mariahof heeft een eigen kapel.U woont in Mariahof altijd in uw eigen appartement met eigen keukenblok en badkamer met douche, wastafel en toilet. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.
Naast de eenpersoonsappartementen zijn er ook enkele tweepersoonsappartementen voor echtparen.

U kunt in Mariahof individueel wonen. Dit is voor cliënten met lichamelijke klachten en beperkingen. Maar u kunt ook wonen op de meerzorgafdeling. Dit is voor psychogeriatrische cliënten. Naast het individuele appartement hebben we hier tevens de beschikking over een gezamenlijke huiskamer.

In Mariahof vindt u een grote en gezellige recreatiezaal, een winkeltje, een kapsalon, pedicure, een internetcafé, bibliotheek en een biljartruimte. In de gezellige zitjes die u in in het huis terugvindt kunt u een praatje maken of koffie drinken.

Daarnaast kunt u in Mariahof gezamenlijk met andere bewoners de maaltijd gebruiken. En er worden vele wezijnsactiviteiten aangeboden, zoals muziek- en toneelavonden, handwerken, gespreksgroepen, kerkdiensten en gymnastiek.

Er is 24 uur per etmaal aandacht en toezicht door een klein team van deskundigen en hartelijke medewerkers. We bieden in Mariahof het volledige pakket verpleeghuiszorg en kunnen u alle dagelijkse zorg, begeleiding en dagstructuur bieden. U kunt gebruik maken van de diensten van het vaste behandelteam (fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en dergelijke). Als de zorg intensiever wordt, komt de specialist ouderengeneeskunde in beeld. Deze verpleeghuisarts vervangt in dat geval de huisarts.

Met ons team van medewerkers en vrijwilligers proberen wij u, samen met uw naasten, waar mogelijk te ondersteunen en de huislijkheid die wij zo belangrijk vinden, vast te houden.

Wilt u zien hoe Mariahof eruit ziet? Hieronder vindt u een beeldimpressie.