Opening belevingstuin Scholtenhof

Donderdag 20 juli is de Belevingstuin in onze locatie Scholtenhof officiëel geopend. Mevrouw Seiger had de eer om de laatste appelboom een plekje in de tuin te geven. Het was een prachtige zomerse dag en cliënten en familie hebben meteen kunnen genieten op het terras en in de tuin die al vol staat met bloeiende planten. Met een hapje en een drankje en muziek van accordeonist Toon Lansink was het een gezellige middag.

De leefwereld van Scholtenhof is vergroot voor onze cliënten. Het is een beschutte en veilige bewegingsruimte in de buitenlucht, en is daarmee geschikt voor alle cliënten binnen Scholtenhof. Het is een tuin waarin alle cliënten van Scholtenhof en bewoners in de aanleunwoningen de seizoenen kunnen beleven en voelen. Het geeft extra ruimte om te bewegen, wat juist van belang is voor mensen in een verpleeghuis.

De realisatie is tot stand gekomen door de inzet van medewerkers, cliënten, vrijwilligers. Verschillende bedrijven hebben een (financiële) bijdrage geleverd: Unive Oost, Stichting Vrienden Scholtenhof en Temmink infrapartners.