Missie en visie

Wij staan voor goede zorg die vertrouwd voelt. Dat betekent dat als u bij ons naar binnen stapt u zo goed als zeker de hartelijke, klantvriendelijke en huiselijke sfeer voelt. Iedereen groet elkaar en we hebben gezellig, voor velen van u herkenbaar meubilair in de openbare ruimtes. Heel bewust kiezen we voor kleinschaligheid en een vertrouwde, huiselijke omgeving. Goede zorg moet immers vertrouwd voelen. De mens staat bij ons centraal.
Uw zorg- en leefvragen en wensen zijn bepalend voor ons zorgaanbod. Cliënten hebben een eigen contactpersoon om zaken mee te bespreken: een verzorgende of verpleegkundige.


Cliënten moeten zich bij ons prettig voelen en graag bij ons wonen. Daarom worden er veel activiteiten aangeboden. Individuele- en groepsactiviteiten, veelal gericht op plezier, beweging en ontspanning. Mensen uit de wijk kunnen aan de activiteiten meedoen, al dan niet tegen betaling.
Naast algemene activiteiten zijn er ook kerkelijke activiteiten, omdat dit onze algemeen christelijke identiteit ondersteunt. U kunt daarbij denken aan een kerkdienst of mis in de kapel van Mariahof of Scholtenhof of aan persoonlijke ondersteuning van de katholieke of protestantse geestelijk verzorger.
Ons huis is uw woonkamer en daar wilt u zich toch het liefst op uw gemak voelen. Daarom besteden we net als in een huishouden veel aandacht aan huiselijke en huishoudelijke zaken. Als alles netjes is en comfortabel voelt, voelt u zich waarschijnlijk het prettigst en dit werkt mee aan een plezierige dagstructuur.

U hebt bij ons een belangrijke stem en daar betrekken we ook uw vertegenwoordigers of mantelzorgers bij. Voor wie dat wil kan er aanvullende service- en dienstverlening worden geleverd, de plusdiensten. Cliënten kunnen hier tegen een kostendekkend tarief vrijwillig voor kiezen.

Hartelijke en professionele medewerkers zijn voor Zorgfederatie Oldenzaal het belangrijkste kapitaal. We willen een goede, gezonde en aantrekkelijke werkgever zijn. Onze medewerkers staan garant voor de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening. Vele enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zorgen in onze huizen voor een geweldige aanvulling.