Le Tour De Goal bezoekt met exclusief peloton Mariahof

Nederland raakt weer steeds meer in de ban van “Le Tour De France”, die op 1 juli is gestart.
In Twente was er op 6 juli een geweldige variant op dit wielerspektakel! “Le Tour De GOAL”. Een fietsevenement, waarbij een EXCLUSIEF peloton van 50 wielrenners ’s morgens start vanuit Het Meulenbelt in Almelo om nog vier zorginstellingen te bezoeken. (’t Bouwhuis in Enschede, het dr. P.C. Borsthuis in Hengelo, de LosserHof in Losser, en de Mariahof in Oldenzaal) om vervolgens weer in Almelo te finishen.

Deze zorginstellingen stonden deze dag geheel in het teken van Frankrijk (Montmartre pleintjes, muziek, stokbrood, wijn etc.) en natuurlijk “Le Tour De GOAL”
Het peloton is niet alleen geweest voor een bezoekje maar heeft ook actief gefietst met de cliënten op 'side-by-side' en rolstoelfietsen.
Het 50 koppige peloton bestond uit mensen die het geweldig vinden om te fietsen, maar vooral ook een hart hebben voor mensen die zorg behoeven en er niet meer toe komen, aan recreatieve activiteiten deel te nemen.
Opvallende namen in het peloton o.a. Moniek Kleinsman (topschaatser) Theo Snelders (oud keeper FC Twente). Maar ook een aantal burgemeesters en wethouders fietsen mee of zijn aanwezig bij de zorginstellingen die het peloton aan doet.
Jan van Halst, was, als ambassadeur van stichting GOAL, bij de start aanwezig samen met Burgemeester Gerritsen van Almelo voor het startschot met de “carbid-fiets”.
Namens de Zorgfederatie zaten in het peloton:

Namens de Zorgfederatie fietsen mee:
Paul Scholten (SOM=), Rudy Ligtenberg (WBO), Kim Hoekman (ZFO) en Wiesje Heeringa (ZFO).
Bij de finish stond Jan Keizer van BZN het peloton op te wachten en heeft de “Franse dag” met de bewoners geheel in stijl afgesloten met zijn opzwepende chansons.
Doelstelling is om de cliënten een mooie, speciale dag te bezorgen, die is toegesneden op “samen bewegen” én de actualiteit. Het wielerpeloton komt even bij hun “thuis”, terwijl ze er van alles over horen en zien op radio, tv en krant. Dat zal voor hen een ultieme beleving zijn, maar ook voor de wielrenners in het peloton.

Een prachtige sportieve dag, cliënten hebben genoten! Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!